2014. március 16., vasárnap

Ültetsz, vagy építesz...?


A lélek a Földi világban csak, a számára elérhető valóság ismeretének birtokában tudja tanulási feladatait végrehajtani. A valóságot pedig csak szívével tudja felismerni az ember!

Ültetsz, vagy építesz...?
Ha ültetsz, akkor kertész vagy, aki a magok elültetése és a talaj megfelelő táplálása után egy életen át szüretelheti az egyre nagyobb kertjének gyümölcseit.

Ha építesz, akkor falakat húzol. Falakat az emberek köré. Korlátokat, amelyekből az ember nem tud menekülni.
Az ember függő lény. És nem csak a cigaretta, az alkohol, vagy a csokoládé tud függőséget kiváltani. Függsz a főnöködtől és függsz a hiteled havi törlesztő részletétől.
Legjobban a környezetünk programozó hatásától, a gondolatainktól és hiedelmeinktől függünk. Minden függőség bilincsbe ver és korlátoz. Korlátoz abban, hogy igazi önmagad legyél.
Függőség azt jelenti, nem tudsz szabadulni valami olyasmitől, amire nincs szükséged. Nem tudsz változtatni olyasmin, amin a legszívesebben változtatnál.

Ha őszintén megvizsgálod Magad, és rájössz, hogy Te is függő lettél, csak ez a felismerés indíthat el azon az úton, hogy elkezd keresni a megoldást.
Azt a megoldást, amit meg is tudsz valósítani. Ugyanis az ember legemberibb tulajdonsága, hogy szinte mindenre tudja a helyes választ, de nem képes megtenni.

Nehogy azt hidd, hogy az akaraterő hiánya az, amiért nem tudsz változtatni. Az akaraterő önmagában nem létezik. Csak a Bennünk gyökeret vert gondolatok építő és ültető hatása létezik.
A körénk épült falakat egyetlen módon lehet lebontani. Ha elkezdünk ÜLTETNI.

Ha szeretet van benned minden és mindenki iránt, akkor ültetsz. A szeretet magvait ülteted el másokban is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése