2015. március 1., vasárnap

10 milliószoros átverés!

Hamarosan, éppen teliholdkor, megint "10 milliószoros" nap lesz. Ilyenkor sokan elmennek valahova meditálni, és szinte görcsös igyekezettel gondolkoznak "pozitívan". Nekem valahogy mindig fura volt ez az egész. Miért pont az a négy nap van egy évben? Mennyi különbség van ezen napok és a többi nap között? Mert én valahogy semmi különbséget nem látok. Nemrég találtam az alábbi írást, ami lerántja a leplet erről a modern babonaságról.


 Az alábbi írás Gellért Ferenctől való, és a Kulturális Kreatívoknál jelent meg.
http://kulturaliskreativblog.com/2013/05/25/gellert-ferenc-a-10-millioszoros-napokrol/

"A Szellemi útmutatások a 21. századra c. könyvemben már felhívtam a figyelmet egy tévhitre: „… terjednek az interneten az olyan napokról szóló mendemondák, amiken állítólag sokszoros, ezerszeres energiával érvényesülnek az aktuális érzések és gondolatok. Ha ilyen napokon pozitív gondolatokat és érzéseket ápolunk magunkban, akkor azzal állítólag rendkívül áldásos tevékenységet hajthatunk végre az egész Föld rezgésszintjének emelése vagy személyes életünk alakulása érdekében.” Most már a 10 milliószoros napokról szóló mesék is fertőznek, és a túl hiszékeny emberekben táplálják a reményt, hogy talán elég lesz egy évben a négy 10 milliószoros napon aszerint cselekedni, érezni, gondolkodni, hogy jobban alakuljon a személyes életük és maga a földi élet.
Eszerint a 361 darab 1-szeres nap eltörpül a 4 darab 10 milliószoros naphoz képest. Tudni kell, hogy mindez babonás hit, tehát nem igaz. Aki képes a valóságnak megfelelő, nem önámító gondolkodásra és saját tapasztalatainak helyes értékelésére, ezt könnyedén belátja. Az egész babona, akkor is, ha Buddha nevét használják a népszerűsítéséhez (Buddha emléknapok), és akkor is, ha e napokat a Hold bizonyos állásához kötik. Ha ezt valóban Tibetben fantáziálták ki, akkor tibeti eredetű babona. Nem szabad mindent elhinni, még akkor sem, ha Tibetben is képesek hinni ilyen mesékben.
E tant sokan szeretik összekapcsolni az energiagyorsulással, a rezgésszám növekedéssel és az UV sugárzással is. Mintha a gondolatok megvalósulása ezektől a fizikai jellemzőktől függene, és nem a tettektől. Nem veszik észre, hogy ez babonás hit és materialista okkultizmus. Ezzel „… tovább mélyítik … az ezotériába beszivárgott materializmus és fizikalizmus bástyáit. … A valóság az, hogy minden nap ugyanannyi lehetőséget kínál, még ha mindegyik kicsit mást is. Nem mondható, hogy „ma jobban kell figyelned, mert ma van a nagy energiájú nap … Ez a tanítás még jobban meg akarja fosztani az embereket az önálló gondolkodástól és ezzel hozzákötni őket e tanítások forrásaihoz.” A kísértő erők akarják „elhitetni velünk, hogy elég néhány nap egy évben, amikor nagyon oda kell figyelni a belső életre, meg cselekedeteinkre, a többi napon pedig élhetjük hajszolt életünket.”
A szellemi felemelkedés nem a modern babonák által fog megtörténni, hanem a mindennapi szellemi és fizikai erőfeszítések révén, amit a fejlődés és haladás érdekében teszünk."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése