2014. február 13., csütörtök

Inkarnáció, reinkarnáció




Aki a hindu filozófiából átvett reinkarnáció és karma fogalmakat megismerte és ezek szerint képzeli el a földi leszületések sorát és célját egy kicsit meglepődik, amikor ezt a közlést olvassa. Ha ezek a tanok a lélek fejlődését csak több száz leszületés segítségével képesek elképzelni, a számunkra megszabott krisztusi út viszont lényegesen lecsökkenti a reinkarnációk számát. A lagymatag ismételgetés helyett a szeretet útja exponenciális gyorsaságú fejlődést eredményez, minél gyorsabb megszabadulást az anyag és az anyag urának rabságából.
"Az a lény, aki a Földet tökéletlen állapotban hagyta el, tehát még a legsötétebb sötétségben van — földközelben  tartózkodik, és többnyire nem is tudja, hogy nincs már földi élete. Rettenetes nagy a Föld anyagi javai utáni vágya. Egy ilyen lényt nem volna sem bölcs, sem szeretetteljes dolog visszahelyezni a Földre, mert akarata soha nem törekedne arra, hogy magasabbra fejlődjön. Az anyag utáni vágyat le kell győzni, és ezt a Földön sokkal nehezebb megtenni, mint a túlvilágon. Ott a lények felismerhetik, hogy az anyag nem valóságos — és az attól való eloldódás már a magasabbra jutás kezdetét jelenti.
TELJESEN TÉVES felfogás azért visszatérni a Földre, hogy valaki a bűneiért vezekeljen. Testi halála után a lélek érettségi fokának megfelelően megy be a LEGSÖTÉTEBB SÖTÉTSÉGBE, vagy a LEGVILÁGOSABB FÉNYBE. Ennek megfelelően a sorsa kínos, de csodálatos is lehet. A lélek elképzelhetetlenül sokat szenved a bűne miatt, vagy a bűnéért; tehát a szenvedése által sokat törleszt a bűne következményeiből. Ha javíthatatlan, szenvedésének állapota örökkévalóságokon át is tarthat.
Jézus Krisztus MEGVÁLTÓ MŰVE azért olyan jelentős, mert az egyetlen ajtó, amelyen át a Világosság Birodalmába lehet jutni. TEHÁT RÁ KELL TALÁLNOTOK JÉZUSRA. És őt a túlvilágon is megtaláljátok — ezért nem kell visszatérnetek a Földre. Engedjétek meggyőzni magatokat róla, hogy legfontosabb, ha „utatokat a kereszt felé” veszitek és ne ámítsátok magatokat téves reményekkel, mert azzal csak végtelen időkre meghosszabbítjátok megváltatlan állapototokat és szenvedtek a sötétségben.
A lélek újra-testetöltésének a tana igazságon alapul — de ez nem jelenti azt, hogy a lélek kötelezően izom-testben születik meg újra a Földön. Inkább azt a végtelenül sok lehetőséget jelenti, amikor a lélek más világokon anyagi vagy szellemi formában feladatok elé lesz állítva, melyek teljesítése felemelkedést biztosít, vagy anyagi világokban — amíg a lélek még nincs átszellemítve, tehát még nem lett fénybefogadó — vagy szellemi világokban, ahol az átszellemített lélek állandóan fejlődhet. Tehát beláthatjátok a felfelé törekvő lelkeknek nem egyedül a Föld a hordozója. Valóban — nincs rá szükség a kudarcot vallott lelkeket visszaküldeni a Földre. Ezért tévtanításnak kell mondani az újra testet öltés tanát ezen a Földön, mert a lélek számára káros. Gyengíti az ember akaratát és a lény komoly átalakulási vágyát azzal a kecsegtetéssel veszélyezteti, hogy amit most elmulasztott, azt majd bepótolja egy  másik  életben, ahol majd tökéletessé válik. A földi, többszöri testet öltés lehetősége langyossá teszi az embert, hogy a lelkén dolgozzon. Csökkenti a legmagasabb lelki érettségre való törekvést. Azonkívül veszélyes ez a tanítás az embereknek, mert nem veszik miatta komolyan a földi utat. Ismétlésekre számítanak, amelyek viszont nem mindig következnek be."
 (Részlet Bertha Dudde közléséből)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése