2014. július 21., hétfő

Társkeresők oltalmára


Mi a hajtóerőnk, mely késztetést ad a párkereséshez?
Keresés, hogy kiegészüljek valakivel.  S ha találom hozzá a másikat, akkor ott az a vágy, amiben két fél kíván egybekelni.
Ám, ha ez megtörténik, akkor mégis valami hiányzik. Igaz, hogy reggelente egy ágyban ébredünk, azaz egyben kelünk, nem érezzük mégsem magunkat egységben. Mert ami kialakult, az egy kiterjedtebb, de csak darab rész!  A „nekemvilág”   Jogi értelemben egyben vagyunk! Mégis keresni kezdjük az ürességnek az okát. A részeinkkel kereskedünk egymás között, s néha gazdasági, vagy gazsági válság van. Többnyire a másikat hibáztatjuk, de gyakran saját defektjeinket is fájón ostorozzuk. Mindhiába.
Két fél az Egyben van, de egyedül. Magányukban egyed ül. Ha még él a test vágya az egyesülésre, az csak közösüléssé képes válni. Ez a fosztó világ képlete.

Másik lehetőség az, hogy találkozni kíván két személy, kiben kihunyt a homály, a szemÉJiség. Szám szerint kettő ember, akiben ott a Teljes, az EGÉSZ.  Két ember, aki önálló univerzum, alkotó egyéniség, kiben az egy ÉN is ég! Ebből születik egy megújult energia mező, Teljesség, a MindÉn világa, mert szívükben a közösség, felettük a Közös Ég.  Nászuk ebben a megtartott állapotban teremtő, kiáradó, extatikus beteljesülés. Ez a megosztó, ajándékozó világ rövid leírása.

Harmadik változat, mikor a felek egyike a párkapcsolatban öntudatra ébred. Az Egység hője a környezetére fényt áraszt, felfedve a sötét sarkokat, s fellobbantva a belső kohójának közelében felhalmozott kacatot. Porrá égnek a korábban megszokott kapaszkodók, széjjelfolynak a biztonságot nyújtó páncélajtók, s a raktározott kincsek. Ebből a helyzetből célszerű menekülni. El ágytól, asztaltól, ki azt nem állja. Különben bármelyikük belehal. Akár az öntudatra felébredett is, ha fékezni kívánja benne lévő energiát.



Az Egységbe kerülő Naplények körül megfordulhatnak a bolyongó lények, de amelyik jobban közelít, annak keringése veszélyesen felgyorsul. Ez szédítően mámorító a Bolygólényre, de önveszélyes is. Ha tovább közelít, menthetetlen.  De jó, ha tudjuk, a csillagászok kutatásai szerint, igen sok kettős csillaggal bíró naprendszer létezik. Köröttük életre való bolygórendszerek, kik holdjaikkal járják táncukat.

Nyugi kedves társkeresők!  

Ami leírható, elmével felfogható, az mind mozgásban van, változik, él, de nem örök. Még a napság és a nagyság sem az. A Létezésben átalakul, halálában is örökké újjá születik.
Amitől a részek majd EGÉSZ-ként születnek meg, mely minden multidimenziót és univerzumot táplál, az magyarul a  SZERELEM .  A szerelemben való létezés még mindig energia, erő, mi személyes belső erőnk forrása is. S ha erő van, ott a dualitás, erőtlenség is, vagy ott az erő-szak lehetősége is.
A Szerelem hajója egy felfoghatatlan, mérték nélküli tenger felszínén siklik, mert ez a tenger azt is hordozza. Táltosok - maguk között - ezt a szellemi hordozás állapotot Yotengrinek hívták.
Ennek az erőmentes, engedő szolgálattal tejes, felfoghatatlan ragyogásnak ismert magyar neve is van, mégpedig:  
SZERETET.

Szere  tettel írta : Borsi István   2014. 07.20.

1 megjegyzés:

  1. Kerítőnő? Inkább kerítő NŐ vagy! Kicsi a világ! 50 Plusz klub, a Te szerelem rovásod, és ez a link cím egy pesti hölgy fotógalériájában. Talán véletlen?

    Üdv: B. I. Diósjenőről.

    VálaszTörlés